אוכל צרפת
המטבח הצרפתי נחשב כאחד המטבחים המעולים בתבל.עדיין ניתן לאכול במסעדת תיירים לא מוצלחת,ויש בכל פינה המבורגר ופיצה.
סוגי מסעדות
רֶסְטוֹרָנְט -מסעדה - Restaurant בד"כ יותר יקרה ותיירותית
בּיסְטְרוֹ - Bistrot בית מרזח- מגישים אוכל, אוטנטי וטעים יותר בד"כ.
בּרֶאסֶרִי - Brasserie פאב- שהוא שילוב של מסעדה וביסטרו, וכאן מומלץ לאכול!!!! המקור הוא אלזאסי בהשפעה גרמנית והאוכל בד"כ במחירים סבירים, מקומי וטעים.
קרֶפֶּרִי - Crêperies –אפשר לאכול קרפים, בלינצ'ס וארוחות קלות
פטנט לגילוי אופייה של המסעדה- אם אין שלט "תפריט היום" Le Plat Du Jour לתיירים, אם המלצר לא מבין מילה באנגלית, אם על מפות הבד המשובצות על השולחנות יש נייר שולחנות אפרורי ואם היושבים נראים מקומיים-הסיכוי טוב שהטעם יהיה צרפתי טעים.
ארוחות
ארוחת בוקר- קרואסון, באגט טרי, חמאה ריבה וקפה.
ארוחת הצהרים- מוגשת במסעדות משעה 14.00-12.00
ארוחת ערב- מוגשת משעה 20.00 עד 22.00 .
אין הבדלים ביו ארוחות צהרים וערב במסעדות.
Entrée
אָנְטְרֶה
מנת פתיחה
Plat
פלאט או פאלה או פלאט שו
מנה עיקרית
Salad
סאלט
לצד המנה
Fromages
פְרוֹמָאז.
גבינה
Désert.
דֶזֶרְט
קינוח
מילים ומונחים חשובים
PLATS POUR LES ENFANTS
ארוחת ילדים/מנת ילדים
HORS OEUVRES FROIDS
מנה ראשונה קרה.
HORS OEUVRES CHAUDS
מנה ראשונה חמה
POISSONS
דגים
VOLAILLE
עופות
PLATS SUR COMMANDE
מנה עיקרית בהזמנה(ספשייל)
SPECIALITES DU CHEF CUISINIER
הספצייאליטה של שף הבית
BOISSONS CHAUDS
שתיה חמה
GLACE
גלידה
DESSERTS
קינוח
מאכלים נפוצים
מנת פתיחה
sufflee
סופלה(מאפה גבינה ועוד מוצרים)
Soupe l'oignone
מרק בצל
Chevre chauld
גבינה חמה (על טוסט או סלט)
Avocat et Oeufs Mousse de Crabe
מוס סרטנים
אבוקדו וביצה קשה(מיונז)
Salade de Tomates et Mozzarella
סלט עגבניות ומוצרלה
Salade d'Endives, Noix et Roquefort
סלט אנשובי ורוקפור
Quiche Lorraine
קיש לוריין
(מאפה ממולא)
Carpaccio
קרפצ'יו
פרוסות דקיקות של בשרים, קרים.
pain
לחם באלף צורות
Crudites
ירקות חיים
מנה עיקרית
Filet Mignon
פילה מיניון
בשר(חזיר) בד"כ
Poissons
דג
- Pommes Frites
צ'יפס
Poulet
עוף
Beauf Bourgignon
בקר(בנוסח בורגונדי כאן)
Coq Au Vin
עוף ביין
Escargots
שבלולים
moules a la marinier
מולים
מנה אחרונה
גבינות מבחר
Tarte fine aux pommes
טארט תפוחי עץ(יכול להיות פירות אחרים כמובן)
Mousse au Chocolat
מוס שוקולד
Poire belle Hellen
אגס הלנה היפה
קפה(עם פטיפורים או שוקולד קטן לצידו)
Pommes au Four
תפוחי עץ אפויים
Salade de Fruits frais
סלט פירות טריים
Gratin
גרטין –מאפה יכול להיות מלוח, או מתוק.
Gâteau
עוגה
מסלול שלם בעקבות השוקרוט:
מתכון אחד מהמטבח הצרפתי הנהדר.
מרק בצל
חומרים
100 גר חמאה
3 כפות שמן זית
3-6 כפות קמח
כ12 בצלים(קילו חצי בערך)
קצת סוכר (כן)
3 ליטר של מרק בשר צלול
חצי כוס יין לבן יבש
לחם לבן או בגאט
שום או חמאם שום.
הכנה:
מערבבים את השמן והחמאה המומסת,
מאדים את הבצלים החתוכים לטבעות (אחרי שקולפו כמובן)
מוסיפים את הקמח
מוסיפים את הטיפ טיפה סוכר
משחימים את הבצל, שיהיה שקוף שחום ולא שרוף חס וחלילה
מוסיפים את המרק את היין מלח ופלפל
מבשלים חצי שעה בערך על אש נמוכה
לוקחים את פרוסות הלחם או את הבגט הקצוץ, משפשפים אותם בשום או
מורחים עליהן חמאת שום
לוקחים את קערית המרק
מניחים פרוסה אחת של לחם/בגט בתחתית
מוזגים את המרק ולמעלה מפזרים גבינת פרמזן מפוררת וקוראים לאורחים!!!