אוכל צרפת

המטבח הצרפתי נחשב כאחד המטבחים המעולים בתבל.עדיין ניתן לאכול במסעדת תיירים לא מוצלחת,ויש בכל פינה המבורגר ופיצה.

 סוגי מסעדות

רֶסְטוֹרָנְט -מסעדה - Restaurant בד"כ יותר יקרה ותיירותית

בּיסְטְרוֹ - Bistrot בית מרזח-  מגישים אוכל, אוטנטי וטעים יותר בד"כ.

בּרֶאסֶרִי - Brasserie פאב- שהוא שילוב של מסעדה וביסטרו, וכאן מומלץ לאכול!!!! המקור הוא אלזאסי בהשפעה גרמנית והאוכל בד"כ במחירים סבירים, מקומי וטעים.

קרֶפֶּרִי - Crêperies –אפשר לאכול קרפים, בלינצ'ס וארוחות קלות

 פטנט לגילוי אופייה של המסעדה- אם אין שלט  "תפריט היום" Le Plat Du Jour לתיירים, אם המלצר לא מבין מילה באנגלית, אם על מפות הבד המשובצות על השולחנות יש נייר שולחנות אפרורי ואם היושבים נראים מקומיים-הסיכוי טוב שהטעם יהיה צרפתי טעים.

 ארוחות

ארוחת בוקר- קרואסון, באגט טרי, חמאה ריבה וקפה.

ארוחת הצהרים- מוגשת במסעדות  משעה 14.00-12.00

 ארוחת ערב-  מוגשת משעה 20.00 עד 22.00 .

אין הבדלים ביו ארוחות צהרים וערב במסעדות.

Entrée

אָנְטְרֶה

מנת פתיחה

Plat

פלאט או פאלה  או פלאט שו

מנה עיקרית

Salad

סאלט

לצד המנה

Fromages 

פְרוֹמָאז.

גבינה

Désert.

דֶזֶרְט

קינוח

מילים ומונחים חשובים

 

 

 

PLATS POUR LES ENFANTS

ארוחת ילדים/מנת ילדים

HORS OEUVRES FROIDS

מנה ראשונה קרה.

HORS OEUVRES CHAUDS

מנה ראשונה חמה

POISSONS

דגים

VOLAILLE

עופות

PLATS SUR COMMANDE

מנה עיקרית בהזמנה(ספשייל)

SPECIALITES DU CHEF CUISINIER

הספצייאליטה של שף הבית

BOISSONS CHAUDS

שתיה חמה

GLACE

גלידה

DESSERTS

קינוח

 

 מאכלים נפוצים

 מנת פתיחה

sufflee

 

סופלה(מאפה גבינה ועוד מוצרים)

Soupe l'oignone

 

 

מרק בצל

Chevre chauld

גבינה חמה (על טוסט או סלט)

Avocat et Oeufs Mousse de Crabe

 

מוס סרטנים

אבוקדו וביצה קשה(מיונז)

Salade de Tomates et Mozzarella

סלט עגבניות ומוצרלה

Salade d'Endives, Noix et Roquefort

סלט אנשובי ורוקפור

Quiche Lorraine

 

קיש לוריין

(מאפה ממולא)

Carpaccio

קרפצ'יו

פרוסות דקיקות של בשרים, קרים.

pain

לחם באלף צורות

Crudites

ירקות חיים

 מנה עיקרית

Filet Mignon

פילה מיניון

בשר(חזיר) בד"כ

Poissons

דג

- Pommes Frites

צ'יפס

Poulet

עוף

Beauf Bourgignon

בקר(בנוסח בורגונדי כאן)

Coq Au Vin

עוף ביין

Escargots

שבלולים

moules a la marinier

מולים

 מנה אחרונה

 

גבינות מבחר

Tarte fine aux pommes

טארט תפוחי עץ(יכול להיות פירות אחרים כמובן)

 

 

Mousse au Chocolat

מוס שוקולד

Poire belle Hellen

אגס הלנה היפה

 

קפה(עם פטיפורים או שוקולד קטן לצידו)

 

 

 

 

Pommes au Four

תפוחי עץ אפויים

Salade de Fruits frais

סלט פירות טריים

 

 

Gratin

גרטין –מאפה יכול להיות מלוח, או מתוק.

Gâteau

עוגה

 מסלול שלם בעקבות השוקרוט:

 מסלולי טיול בעקבות אוכל

מתכון אחד מהמטבח הצרפתי הנהדר.

מרק בצל

חומרים

100 גר חמאה

3 כפות שמן זית

3-6 כפות קמח

כ12 בצלים(קילו חצי בערך)

קצת סוכר (כן)

3 ליטר של מרק בשר צלול

חצי כוס יין לבן יבש

לחם לבן או בגאט

שום או חמאם שום.

 הכנה:

מערבבים את השמן והחמאה המומסת,

מאדים את הבצלים החתוכים לטבעות (אחרי שקולפו כמובן)

מוסיפים את הקמח

מוסיפים את הטיפ טיפה סוכר

משחימים את הבצל, שיהיה שקוף שחום ולא שרוף חס וחלילה

מוסיפים את המרק את היין מלח ופלפל

מבשלים חצי שעה בערך על אש נמוכה

לוקחים את פרוסות הלחם או את הבגט הקצוץ, משפשפים אותם בשום או

מורחים עליהן חמאת שום

לוקחים את קערית המרק

מניחים פרוסה אחת של לחם/בגט בתחתית

מוזגים את המרק ולמעלה מפזרים גבינת פרמזן מפוררת וקוראים לאורחים!!!