אוכל

 לאורך ההיסטוריה-ומיקומה המרכזי ,בלגיה נכבשה על ידי עמים שונים, הרומאים, הויקינגים, הצרפתים, הספרדים, אוסטרים, הולנדים ,אנגלים, וגרמנים. כולם השאירו את רישומם עליה וגם באוכל.

היום הבלגים אומרים על המטבח שהוא מעודן בדרך הצרפתית ומוגש ברוחב לב במנות גרמניות. אבל ללא ספק הוא מטבח שמרני מהסוג שעבר בירושה משפחתית לאורך דורות.

המטבח הבלגי מחשיב את המוצרים מהם מבושלת הארוחה-

פירות הים ודגים מגיעים ישר מהים אל המסעדות לבישול טרי. ירקות שורש רבים (תפוח אדמה כמובן, שומר,כרישה,עולש) צמחי תיבול נוטלים תפקיד מרכזי, ולא פחות מכך בשר מכל הסוגים.

 

עולש Belgian endive

נתגלה על ידי איכר בלגי ב-1830. הפך למאכל יוקרה, ונקרא אפילו "הזהב הלבן" פרסומו אבל היה אחרי שהגיע לפריז העיר הגדולה. יש מסעדה בבלגיה בעיר נידחת שמגישה (רק) 50 מנות העשויות מעולש . מוגש מעבר לכך במרבית הארוחות ,ברוב המקרים מוגש חם, ברחוב לעיתים מוגש קר(לא טעים לדעתי).בלגיה מייצאת כ4000 טון עולש בשנה.

 

 

הצדפות- Moules

 

 

 

הצ'יפס pommes-frites

מוגש בכל מקום בכל צורה. ברחוב כחטיף עם המון מיונז או בארוחה ליד סטיק ורוטב . כמעט התוספת האולטימטיבית בבלגיה

הוואפל Gaufre

 חם, מתוק ומשמין וניתן למצוא בכל קרן רחוב .

אחיו המודרני האמריקאי הוא הפנקייק. רכיבים דומים, אבל מטוגן בניגוד לוואפל שנאפה בתבניות מיוחדות בצורת שתי וערב.

, Les Carbonades Flamandes (Vlaamse Stovery )-מאכל פלמי צלי בשר וירקות.תבשיל הקדרה הנפוץ ביותר בחלק הצפוני של בלגיה. מקורו בימי הביניים ,עבר מאם לבת ולא היו מתכונים רשומים. הבשר והירקות מבושלים בבירה. לעיתים מוסיפים לתבשיל כופתאות ועוד.

Coucou De Malines Aux Chicons (Mechelse Koekoek Op Zyn) עוף בבצל ובירה .גם תבשיל קדירה "הכול בצלחת אחת" אופייני לימי ראשון ובמיוחד לתחילת עונת העולש .בד"כ מוגש עם תפוחי אדמה.

Waterzooi עוף או ארנבת חמודה מבושלים בישול איטי עם ירקות ושמנת.

 מנות אחרונות

Belgian Chocolate Ganache Tart

מנה רצינית בטעם שוקולד כבד, לא מתוק מדי, מתאים למכורים לשוקולד

 הבירה הבלגית  אחד המוצרים הנותנים למדינה כבוד.יש מעל 300 סוגים של בירה,וכמאה מבשלות. יש בירות חזקות, רוויות אלכוהול, ויש "רזות" חריפות מתוקות,חומות,לבנות. לא מעט תבשילים טובלים בבירה, היא הבסיס לרטבים רבים וגם לקינוחים.

השוקולד כמובן

 השוקולד הבלגי המשובח בכלל מקורו מעצים באפריקה. כאשר בלגיה השתלטה על קונגו, ויצרה שם קולוניה, היא הביאה איתה את הקקאו משם, וטעמו עדין יותר משל זה מאמריקה.

השוקולד היה המאכל של העשירים,ורק במאה ה-19 הפך למוצר בצריכה המונית.

ב1912 בבריסל הוכנו הפרלינים (ממולאים) הראשונים, וכיום בלגיה מייצרת 172.000 טון שוקולד בשנה.הטכניקה של יצור השוקולד דומה בכל אירופה, אבל בלגיה היא עדיין אימפריית השוקולד האיכותי. בבלגיה כ2000 חנויות ייחודיות לשוקולד

 ביקור אצל יצרני שוקולד אחרים מחוץ לבריסל

Hans Burie
Korte Gasthuisstraat 3, 2000 Antwerpen
Tour the factory and see the process of making pralines and marzipan.
Tel: (323) 232-3688
Fax (323) 231-3349

 Roose's Chocolate World
Havenstraat 1, 8000 Bruges
Group visits, only on request.
Tel: (3250) 34-7860
Fax (3250) 34-0203

Chocolaterie Jacques
Indusriestrasse 16, 4700 Eupen
Reservations in advance are required. Closed Sundays, holidays and July.
Tel: (3287) 59-2911
Fax (3287) 59-2929

Etienne Bouvier
Rue Caussin 68, 5500 Anseremme (Dinant)
Reservations in advance are required
Tel (3282) 22-2108

 Autonoom
Oostkaai 20, 8900 Ieper
Reservations in advance are required.
Tel: (3257) 22-8521

Chocolaterie Astoria
Rue Haute Claire 12, 4040 Herstal (Liege Area)

Reservations in advance are required. Closed Fridays,Saturdays and Sundays. Closed July.
Tel: 32-4-278-1175
Fax: 32-4-278-1176

איפה קונים שוקולד בבריסל

Godiva
Place du Grand Sablon 47

Pierre Marcolini
Place du Grand Sablon 39
Wittamer
Place du Grand Sablon 6- 12

Neuhaus
Grand-Place 27
Léonidas
Bd Anspach 46

איך מכינים שוקולד- כמה שוקולרים מאפשרים סיור בייצור השוקולד, אבל יש לתאם מראש.

Le Chocolatier Manon

Rue Tilmont 64

32(0)24-25-26-32

עלות כניסה 10 יורו , כולל קופסת שוקולד.

סיור מאורגן אחד בשעה 13.30 .חובה להזמין מראש.

או

Chocolaterie Duval

Rue des Chardons 19

32(0)22-42-94-66

עלות 3 יורו. חובה לתאם מראש ואז מצרפים לקבוצה.

 La Maison du Chocolate

Rue des Eperonniers 42-44

טלפון 32(0)26-87-83-74

סיורים מאורגנים מדי יום פרט ליום ראשון בשעות 13.00,14.00 ו15.00

Planete Chocolat
Rue du Lombard 24,

טלפון 32(0)25-11-07-55

סיור של שעתיים, בצרפתית בלבד!