בריסל קשורה אצלי יחד עם פירות ים, מולים מעולים, 700 סוגי בירה שונים וגופרה (Gaufre) מה שאנחנו קוראים לו "וואפל בלגי". אוכלים אותו ברחוב, חם ,(ריק או עם שוקולד ) או בבית קפה עם ערימות של גלידה. זול טעים ומלא קלוריות מתוקות.

אוכל בלגי הוא האוכל הטוב באירופה (שלוב של העידון הצרפתי והשפע הגרמני)

רשת מסעדות המולים הנהדרת שאני ממליצה עליה, בכל מקום שרק מוצאים סניף שלה (בתנאי שאוכלים שרצים) יש מנות ילדים (המבורגר –צ'יפס) ויש "מנת הבית" (מחיר מוזל ואנושי) Chez Leon – המסעדה הראשונה שהוקמה בבריסל, ברחוב הקצבים כמובן היכן שכל מסעדות השרצים מפזרות ריח,

Rue Des Bouchers 18-22. כאן פתח מר ליאון את המסעדה הראשונה שלו ב1883 ומכאן התפתח. בבריסל יש עוד מסעדה אחת (לפחות) שלו בקומפלקס הבילוי Bruparck ליד האטומיום , מנה מועדפת (שלי) מולים ביין לבן, אבל מי שלא אוהב מולים או פירות ים, יוכל להתענג על שלל דגה

מי שנוסע לבריסל ורוצה לאכול מעולה, טוב יעשה אם יציץ בדירוג מישלין Michelin למסעדות לא סתם אומרים כי האיחוד האירופאי בחר את בריסל כעיר הבירה האירופאית לא בשל היותה דו לשונית,אלא בגלל המסעדות האיכותיות שלה

אזורי מסעדות לאנשים שאוהבים לאכול

מסביב לכיכר סנט קתרין St Catherine ושוק הדגים , שם כמובן מרב המטעמים הם מאכלי ים .

אזור Islot – Sacre ליד  הכיכר הגדולה , אזור תיירותי מאד וכל המסעדות "שוחטות" במחירים.

אבל המסעדות הטובות באמת לא נמצאות ממש במרכזה של העיר.

המלצות למסעדות

המלצות פודור למסעדות

ועוד המלצות