אוכל

המטבח הנורווגי הוא מטבח מסורתי, שונה בחלקיו השונים(הרים,רמה וחוף הים) אבל מתבסס ברובו על בשר ציד ועל דגה.לא פחות מכך ההשפעה של המטבח הבינלאומי- הכניסה את הפיצה והפסטה והן נפוצות כיום כמו כדורי הבשר ודג הבקלה.

אומרים נורווגיה אומרים קודם כל דגים.

הראשון במעלה הוא דג ה סלומון(אילתית)סלומון בריכות גם לא נורא יקר.

סלומון בר יקר הרבה יותר.

הרבה מהדגים מיובשים

מאכל טיפוסי מדג  בקלה מיובש לוטפיסק Lutefisk מוגש בד"כ עם אפונה,חרדל ותפוחי אדמה.

הוא מוגש בחגים ואירועים.זרים בקושי מצליחים לאכול את זה- צמיגי משהו וחסר טעם.

 

 

 

 

הסלמון המעושן הוא היצוא העיקרי של נורווגיה,ואולי תרומתה הגדולה של נורווגיה למטבח הבינלאומי.הוא מוגש בצורות שונות – עם חביתה מקושקשת ,צלוי, על כריך עם חרדל וכו.

Gravlaks האח המתוק של הסלמון , מתובל בד"כ בשמיר קצוץ

 מה עוד ? בשר ציד

אוכלים איילים, מוס,ועופות ,הרבה פעמים מוגש עם ריבת פירות יער ורוטב עשיר.

בשר משומר, נקניקיות מופיעים בצורות שונות ובחלק מהמקרים מלווים בשמנת חמוצה,ותפוחי אדמה.

היות ואסור היה לגעת בסוס מת- סוסים נכנסים רק לתוך הנקניקיות.

טלה וכבש הם מאד פופולרים בעיקר בסתיו-

 

 

fårikål  צלי כבש  מבושל עם כרוב וגרגירי פלפל-בעיקר בסתיו.

 בעבר נהגו לאכול גם בשר ליוותנים,אבל בשל עליית המחירים החדה ואיסור הציד- אלו כמעט נעלמו מהשולחן הנורווגי

ברוב הארוחות אוכלים תפוחי אדמה, וכרוב., סלק, כרובית ויתר שורשים.

מנות אחרונות

פירות נהדרים בעיקר במרכז הם פירות היער, אבל גם תותים שזיפים והדר. עוגות ספוג ממולאות בפירות יער

 

הרבה מהמתוקים מתובלים בהל! (Cardamom)

קפה שותים לפני ואחרי הארוחה, עם המנה האחרונה ועם ליקר גם. הנורווגי לוגם 160 ליטר קפה בשנה

מוצרי חלב

מאד מקובלים בנורווגיה ,יש מבחר של מוצרים מסורתיים בכל מקום. גבינה משמשת ליצוא

גבינה מתוקה Jarlsberg cheese מחלב עיזים או פרה או תערובת ,מורתח עד שהופך לסוכר מותך(קרמל)-משתמשים בו הרבה לאפיה , האח המורכב יותר שלו gammelost

מאכל שהוא מעין גבינה חומה מחלב עיזים/פרה רתוח נקרא גם מיוסאוסט (Myseost)- את זה רק הנורווגים יכולים לאכול!



מתי אוכלים ומה?

קודם כל הנורווגים שותים המון קפה. ואת הבוקר מתחילים עם קפה כמובן

גם צנימים (יבשים מוות) ביצה קשה, גבינה והרינג כבוש.

 בצהרים כמעט תמיד אוכלים את הסנדוויץ הפתוח ......

אחרי הצהרים הפסקת קפה ,אלא מה עם עוגה או וופל נורווגי(לא דומה לבלגי רטוב  ורך)

ארוחת ערב מוקדמת מאד לפני 18.00-זו ארוחה מבושלת יחידה-בשר, דגים ותפוחי אדמה או פסטה.

 איפה אוכלים?

ארוחת בוקר בבית מלון היא מזנון ענקי.

ארוחות בפיצריות יכולות להיות במחיר של 150 K לפיצה (לשניים).מזנוני צהרים של רשת הפיצות Pepp's Pizza  רשת פרושה וטובה- עולות כ100 K לאדם.

 הצעות היום במסעדות גם נעות בסביבות 80-100K ללא שתייה.

מתכונים

חגים ואוכל